De Zak wint € 1000 via VI.BE

De Redekiel heeft € 1000 gewonnen voor hun werking in repetitiekot “De Zak”.

Lees hieronder het bericht op de website van vi.be:

“Concertzaak, JH De Redekiel en Onbeskoft krijgen duw in de rug van Lotto”

Vlaanderen en Brussel barsten van het lokaal talent en dat mag gezien worden! Daarom keerden we ook dit jaar samen met onze partner Lotto terug met een heuse beloning voor de organisatoren die zich het meest inzetten voor hun local scene. Zo’n 60-tal organisatoren lieten met hun inspirerende inzendingen hun warm hart voor lokaal talent zien, wat het een aartsmoeilijke opdracht maakte om hier slechts 3 winnaars uit te kiezen. 

[…] Jeugdhuis De Redekiel ondersteunt lokaal talent uit het Meetjesland en omstreken en dat doen ze op tal van manieren. Niet alleen stellen ze een gratis repetitieruimte, geluidsinstallatie en atelier ter beschikking, maar ook organiseren geëngageerde jonge vrijwilligers regelmatig optredens en expo’s om jong cultureel talent een plaats te bieden waar ze kunnen presenteren, maar vooral experimenteren. Zelfs een pandemie weerhoudt hen er niet van om mensen met elkaar te verbinden. Door verdere investeringen te doen in de uitbouw van hun gratis repetitieruimte, hopen ze jonge muzikanten aan te sporen hun talent te laten zien. Lotto steunt dit mooie initiatief dan ook graag met een prijs van 1.000 euro. […].

De Redekiel dankt alle vrijwilligers en het muzikaal talent dat zijn schouders onder De Zal zet; alsook dikke proficiat aan Onbeskoft en Concertzaak vzw die ook gewonnen hebben!